Hvilke typer video opgraderer webshoppen?

Jeg elsker at handle online. Jeg bestemmer selv hvornår, og jeg undgår at have mine børn med i en kø, hvor situationen ofte ender med skrig og skrål. Og en sur mor. Webshops giver ikke kun god mening for mig – også for virksomhederne, som måske helt kan undvære udgifterne i forbindelse med en fysisk butik.

Men i en online butik går flere elementer omvendt også tabt i forhold til den fysiske butik. Den manglende fysiske dimension gør fx, at det kun er nogle ting, jeg føler mig tryg ved at købe online, eksempelvis brugsting, der præcist kan opgives med mål for højde og bredde, mens jeg fravælger online tøjkøb, fordi det er sværere at bestemme størrelse og snit.

Jeg er nok ikke den eneste, der kritisk fravælger nogle online køb, så mon ikke webshops  har et uopdyrket marked bestående af kunder som mig? Kunder der synes, det er ulogisk i første omgang at fravælge køen i butikken, for derefter at ende med at stå i kø på posthuset for at returnere kjolen – med to små børn.

Video kan ikke erstatte den manglende fysisk ekspedient, men video kan i den grad imødekomme skeptiske kunder, og også opnå en højere tilfredshed blandt eksisterende kunder.

What’s not to like?

Her er frit fra leveren videoer, jeg gerne vil se;

Hvordan handler du hos os?

En video, gerne placeret allerede på forsiden, som hurtigt og let guider mig igennem webshoppens købsvilkår, hvordan varerne sendes, hvad det koster eller fx byttepolitik. Dvs. alt det med småt, som jeg ikke selv gider at finde og læse – men som gør, at jeg føler mig tryg ved at handle hos jer. Husk at holde den kort.

Size- og style guides

Mange webshops har i dag størrelsesskemaer, der oplyser, hvor lange mine ben skal være, for at jeg fx passer en størrelse 40 i bukser. Men jeg kommer altid i tvivl om, hvor jeg skal måle fra – er det fra livet eller først længere nede? I en video kan jeg ved selvsyn se, hvordan jeg kan tage de rigtige mål, og derfor også vælge den rigtige størrelse på trøjen eller bukserne.

På samme måde med videoer, der hjælper mig med at finde den rigtig model – for hvilket snit skal jeg med fordel gå efter, når nu jeg fra naturens side er udstyret med smalle skuldre og brede hofter (og heldigvis lange ben)? Og hvad skal jeg helt sikkert holder mig fra?

‘How to-’ videoer

…er videoer, som på en overskuelig måde illustrerer, hvordan fx en sovesofa let kan slås ud og pakkes sammen igen.

Det kan også være videoer, der viser, hvordan jeg vedligeholder mine nye havemøbler, så de kan holde til at stå udenfor i flere sæsoner.

Inspirationsvideoer

…viser typisk sæsonens trends og collections, men kan også gøres endnu mere vedkommende ved eksempelvis at anvise konkret:

  • Hvordan jeg let kan opbygge en anvendelig basisgarderobe?
  • Hvordan jeg kan gøre min garderobe moderigtig ved kun at tilføre fem ting fra den nye kollektion? (skal jeg udskifte alt, kommer det aldrig til at ske)
  • Eller hvilke accessories, der let kan forvandle min hverdagskjole til fest?

Det smarte ved inspirationsvideoer er, at I naturligt kan liste de viste produkter på den webside, hvor videoen bliver vist. Det vil jeg opleve som en god service og ikke som salg.

Et par eksempler

Jeg har fundet et par eksempler, som jeg synes, fungerer godt.

Det første er en størrelsesguide fra børneskomærket Stride Rite, der igennem en meget detaljeret gennemgang hjælper forældre med at købe den rigtige størrelse sko til børnene. En fysisk butiksoplevelse, jeg gerne undgår. Se video fra børneskomærket Stride Rite her.

Andet eksempel er en inspirationsvideo, der viser, hvordan jeg kan opgradere min garderobe. Den fremhæver en af de kommende trends i en kollektion, og viser samtidig konkrete produkter fra forskellige tøjbrands i onlinebutikken. Se video ”How to dress: the Properly Off-Duty wardrobe” her.

Jeg håber, at jeg snart bliver budt velkommen af video i jeres webshop, så jeg fx selv kan springe ud i den store verden af online tøj shopping :-)

 

Post your thoughts